Stedelijk Helmonds Seniorenkoor

Zing met schoonheid, met liefde,
met pracht, met hartstocht,
met kracht, met warmte,
en melodieuze stem.

 

Welkom


 

Welkom bij het Stedelijk Helmonds Seniorenkoor.

 

 

 

 

 

  

Een koor vóór en met 50-plussers. Een koor dat samen muziek wil maken. Maar wel muziek op niveau. Wij streven ernaar de kwaliteit van ons koor voortdurend te verbeteren. Dat dit lukt wordt bewezen door de resultaten die wij behalen op diverse zangconcoursen. Op 29 maart 2014 behaalde het Stedelijk Helmonds Seniorenkoor in een voorronde voor seniorenkoren bij het Nederlands Koor Festival 219 punten en dat aantal was goed voor de eerste plaats. 

 

Daarnaast zijn wij ook een geweldig leuke vereniging, waar het goed toeven is. 

 

Stedelijk Helmonds Seniorenkoor bestond op 27 oktober 2015 40 jaar en telt nu 54 leden, verdeeld over 16 sopranen, 17 alten, 10 tenoren en 11 bassen. 

 

Het koor is zeker wat de kwaliteit van het zingen aangaat, de afgelopen tien jaar met sprongen vooruit gegaan. 

 

Het repertoire is zo danig veranderd, dat liederen uit de beginjaren nauwelijks nog aan bod komen. Het huidige repertoire bestaat uit werken uit musicals, uit operette en uit opera. Getuige de vele complimenten van vakjury’s in het verleden zijn wij op een goede weg. De basis hiervoor werd gelegd door Piet Stax. 

 

Onder de enthousiaste leiding van Frans Sijmens en het virtuoze pianospel van Jolanda Verhagen repeteren wij elke maandagmiddag in het Theo Driessen Instituut van 13:30 tot 15:30 uur. 

 

De website.

 

Hopelijk vindt u de door u gezochte informatie op deze site. Wij hebben ons best gedaan een zo volledig mogelijk beeld te schetsen van ons koor. Mocht u de door u gezochte informatie niet vinden, of wilt u meer informatie, neem dan met ons contact op. U kunt de adressen vinden onder de knop “organisatie”. 

 

 

We want you

SHS is momenteel op zoek naar nieuwe leden. We hebben vooral behoefte aan nieuwe tenoren. Maar ook andere stemmen zijn welkom. Kom gerust vrijblijvend eens luisteren op de maandagmiddag. Voor verdere inlichtingen zie contact.

 

 

Maak vrijblijvend kennis met een repetitie van het koor

 

  

https://youtu.be/aH2b_jXYat4

 

actueel 

 

Het winterconcert van zondag 27 januari 2019 in beeld gebracht door Henk van Dijk.